Nästan alla våra beslut sker slentrianmässigt och vi gör dem dagligen utan att tänka efter närmare.

Detta innebär att många av våra viktigaste beslut sker helt utan eftertanke.

Rent medvetet är det svårt att förändra beteenden – det kanske du själv kan vittna om?

Därför är hypnos ett optimalt verktyg som kan hjälpa dig att öppna och befästa nya alternativ via ditt undermedvetna – där dina (o)vanor, känslor och tankemönster är inprogrammerade, kanske sedan barnsben.

Hypnoscoachning är ett effektivt sätt att på kort tid förändra oönskade beteenden och tankar.
En omprogrammering av hjärnans negativa tankemönster till ett positivt resultat!

Vad innebär hypnos?

Hypnos är inget hokus-pokus. Det är en mentalt baserad metod för att påverka vårt undermedvetna medan vi befinner oss i trance. I trancetillståndet är vi alla flera gånger dagligen, helt naturligt. T ex när vi dagdrömmer, stunden precis innan vi vaknar eller somnar eller när vi gör något där vi är 100% helfokuserade. Det som sker rent fysiskt är att hjärnvågorna saktar ner och går in i Theta-tillståndet. Det går att mäta med hjälp av en EEG-maskin när detta sker.

Vi är oftast inte medvetna om NÄR det sker, plötsligt är vi bara där. En hypnoscoach har till uppgift att leda sin klient in i Theta-tillståndet där förändringar kan genomföras mycket snabbare än i fullt medvetet tillstånd och du märker knappt att det sker.

Thetavågorna avges när vi är djupt avslappnade, mellan djup sömn (Delta-vågor) och fullt vaket tillstånd (Betavågor).

I detta tillstånd är vi mycket mer påverkbara mentalt och kan därmed komma åt att förändra våra invanda tillstånd på en undermedveten nivå. Hypnos innebär inte att vi tappar kontrollen, tvärtom upplever de flesta en ökad känsla av kontroll och en möjlighet att välja tanketillstånd.

Kan alla bli hypnotiserade?

Ja, alla kan nå trance – olika djupt – olika fort. Det som skiljer individer åt är tidsåtgången för att nå önskat trance-djup. Det är inget du behöver bekymra dig om – det är mitt jobb som coach att veta när du nått dit och förr eller senare gör du det!
Man kan inte bli hypnotiserad på korrekt sätt om man är påverkad av alkhohol, droger eller psykofarmaka. Annars är alla välkomna!

Kan man fastna i hypnosen?
Nej, man kan inte fastna i hypnosen. Det kan vara så att man upplever att man är väldigt djupt avslappnad. Men hur djupt man än gått i trancen så kommer man ur den lätt som en plätt – om man verkligen behöver det. Ibland kan man komma överens om ett ord som väcker en blixtsnabbt, i det fall man är orolig.

Märker man när man är hypnotiserad?
Det är lite olika från person till person – vi alla fungerar individuellt och vissa kan märka av att kroppsdelar domnar, man kan känna sig tung i kroppen och huvudet. Tankarna kan gå på högvarv och det händer att man svävar iväg mentalt och inte riktigt lyssnar medvetet. Du kan vara lugn -det fungerar perfekt ändå.
Skulle du inte känna av något av dessa symptom behöver det inte betyda något. Du kan ha en annan uppfattning av att vara i hypnos. De allra flesta märker inte när man glider in i trance. Precis som man inte märker av ögonblicket då man somnar.

Hur vet jag om det fungerar?

Ibland är det en direkt känsla och ibland behöver man vänta för att se hur man tar sig an situationen man jobbat med. Det är väldigt olika från person till person. Ibland händer det saker efteråt som plötsligt dyker upp mentalt som en liten överraskning.

Hur går hypnoscoachning till?

Under ett antal sessioner motiverar vi, i trance, ditt undermedvetna att sträva i rätt riktning. Detta fungerar ungefär som mental träning men med skillnaden att du inte behöver ägna månader åt att lära dig tekniken. Varje session tar ca 1-1,5 tim.

Du befinner dig under tiden i ett djupt avslappnat tillstånd, men fullt medveten, med fokus riktat inåt.

Du har full kontroll och jag som coach kan inte forcera fram ett beteende som du inte själv accepterar.

Du själv har kontrollen över dina tankar och målbilder.

Se det som att du ska på en resa – och jag är din reseguide.


Hypnossessionen/sessionerna resulterar i att du lättare kommer kunna fatta de beslut som leder dig i riktning mot ditt mål eller din förändring!

 Boka tid redan nu för din framtida förändring:

  Info@hypnoscoach.se